Font: BR
Editorial: Ara fa un any
Per Els Editors

Ara fa una mica més d’un any que Josep Bohigas plantejava la idea de realitzar un butlletí de notícies per donar a conèixer, d’una forma informal i propera, els projectes que es duen a terme a dins i a fora de l’agència. També era una oportunitat perquè les persones que formen l’equip de Barcelona Regional tinguem l’oportunitat d’escriure sobre allò que coneixem, ens motiva i ens agrada.

A finals del 2019 no podíem imaginar els canvis i tot allò que ens guardava el 2020. A Barcelona es va decretar l’emergència climàtica i, pocs mesos després, la Covid va esdevenir una emergència sanitària global de primer nivell. Mentrestant la climàtica no ha desaparegut.

El febrer de 2020, a les portes de la pandèmia, la Bàrbara Pons s’acomiadava de BR amb una editorial optimista que ens parlava de la ciutat en transició i de la incertesa que això representa. Avui caldria preguntar-li a James Lovelock, el científic a qui citava en la seva editorial, si la Covid pot ser un missatge de Gaia… i ens podríem imaginar la resposta.

I patapam a l’abril ens trobem de ple en el confinament i tots teletreballant com mai haguéssim imaginat. L’editorial ens recordava que algunes grans empreses, impulsores del teletreball, havien demanat als seus treballadors tornar a l’oficina per no perdre agilitat vers les petites empreses. Però la pandèmia ha capgirat aquesta situació i el teletreball s’ha imposat en tots aquells sectors on ha estat possible. Ha quedat palès que les telecomunicacions han de ser serveis universals bàsics a l’abast de tothom i ara més que mai. De moment, a BR ens hem sortit prou bé.

Amb un raig d’esperança a les nostres retines, al mes de juny la Joana ens recordava aquell paisatge motivador de bicicletes al passadís de l’entrada. I dic esperançador perquè ens recordava que la bicicleta ha esdevingut el mitjà de transport que cada vegada s’està utilitzant més per venir a treballar. Al seu article ens oferia l’anàlisi dels resultats de l’enquesta de mobilitat feta als treballadors de l’Agència. Segur que quan tornem a BR de forma presencial, encara hi haurà més companyes que s’apuntaran a venir en bicicleta. Cal dir que ja s’està acabant el carril bici del Passeig de la Zona Franca.

L’últim butlletí de juliol ens transportava a les portes de les vacances, segurament de les més desitjades, però molt estranyes i singulars per les restriccions. Des de l’editorial Juan Carlos Montiel, feia esment a la capacitat d’adaptació que ha demostrat BR quan d’un dia per l’altre vàrem començar a teletreballar, però les últimes paraules d’aquella editorial continuant avui sent igual de vigents que llavors.

No s’ha acabat la pandèmia i no podem abaixar la guàrdia. El 2020 ens deixarà moltes lliçons per aprendre i de ben segur serà un any difícil d’oblidar. No sembla difícil pensar que el 2021 serà un any millor, però dependrà de tots nosaltres. De moment, no ens deixem endur per l’emoció i cuidem-nos aquests dies perquè puguem començar l’any complint les nostres il·lusions.

Ah, i si qualsevol dia veieu a Marty McFly, cal dir-li que no marqui mai 2020 al panel del DeLorean.Bones vacances i bona entrada d’any.

L’Editorial