Ioanna Spanou, Pablo Hernàndez, Jordi Castellò, Maria Foselli, Valentina Piliego, Maria Vila, Marc Montlleó, Josep Bohigas, Col·laboradors externs: la Central de Projectes, La Creativa, Adrià Crespo
Tenim pandèmia per estona! Tot i la pandèmia vindran nous aires i ens hem d’adaptar a la nova i més que necessària presencialitat. Així que al setembre segur que ens tornarem a veure les mascaretes per l’oficina. Les administracions ja estan fent tornar als seus treballadors i treballadores presencialment i aquestes, ara per ara, son les instruccions rebudes…
Ens fa particular il·lusió compartir amb vosaltres el projecte per a la transformació del passeig de Sant Martí, en un dia tan especial. Ja fa tres anys que hem començat a treballar-hi, i la veritat és que ha sigut una experiència molt interessant, en termes de procés i en termes de contingut. El projecte es va activar el 2018, en un moment on s’engegaven una sèrie de plans i reflexions absolutament lligades amb el nostre àmbit d’estudi. El Pla estratègic dels espais litorals de la ciutat, el Pla Clima, entre ells, destaquen l’àmbit d’estudi com una peça estratègica pel present i pel futur de la ciutat, en termes de resiliència, de connectivitat i permeabilitat, de la reactivació de la relació de la ciutadania amb el mar, de recosir la ciutat amb la costa i de la resposta als efectes del canvi climàtic. Sembla molt demanar per a una franja de tan sols uns 45 mts d’ample. El text, a continuació, és una breu explicació del projecte, inclòs en la publicació de BR: De parking a parc.
Ara fa una mica més d’un any que Josep Bohigas plantejava la idea de realitzar un butlletí de notícies per donar a conèixer, d’una forma informal i propera, els projectes que es duen a terme a dins i a fora de l’agència. També era una oportunitat perquè les persones que formen l’equip de Barcelona Regional tinguem l’oportunitat d’escriure sobre allò que coneixem, ens motiva i ens agrada.
Una imatge característica de Barcelona Regional és la del passadís d’entrada a l’oficina ple de bicicletes aparcades. Malauradament la situació excepcional pel coronavirus ha canviat aquesta imatge per un passadís buit. Esperem que poc a poc tot torni a la normalitat i el passadís es torni a omplir de bicis com sempre!
El 2019 només un 8% de la població activa podia treballar des de casa. L’estat d’alarma ha obligat a moltes organitzacions a replantejar-se la seva postura respecte el teletreball. Les possibilitats que ofereix la tecnologia són moltes, però cada organització ha de reflexionar sobre quines són les eines que s’integren millor en els seus processos de negoci sense posar en risc la seguretat i la dispersió de les dades.
Vivim moments interessants i això no és un simulacre, com bé diu la campanya publicitària de l’Ajuntament. La biosfera, la humanitat, Barcelona i BR estan en transició, i encara que a vegades l’horitzó es veu gris, avui vull compartir amb vosaltres una visió optimista.
El primer cop que es parla d’escalfament global és anterior a 1992. El primer informe del Panel Intergovernamental pel Canvi Climàtic (IPCC) és de 1990 i recollia la recerca feta fins aleshores sobre l’escalfament del planeta.
Extra! Extra! Tenim notícies, bones notícies!…