Editorial: Extra! Extra!
Per Josep Bohigas

Extra!, extra!, tenim notícies, bones notícies!… avui ens estrenem amb un nou format de comunicació -una newsletter- on intentarem anar relatant les coses importants que han succeït o estan a punt de succeir, dins i fora de l’agència. Per ara l’hem batejat Extra BR i, d’una manera una mica precipitada, hem intentat donar-li un format àgil i atractiu per assegurar-nos que a ningú li faci massa mandra llegir-ne els continguts ; )

 

A BR som molta gent, en els darrers anys hem crescut molt i tot i la gran capacitat de mantenir espais de treball transversals, constatem el fet que sovint no tots som plenament conscients de totes les coses interessant en les que estem involucrats. El primer pas per establir sinergies i complicitats és saber, o com a mínim, tenir notícia, del que estan fent els companys i companyes que tenim a prop: els articles que alguns de vosaltres escriviu, les conferències, els tallers que de tant en tant organitzem, els projectes que iniciem i fins i tot, les propostes de millora interna que anem implementant, son motiu de ser comunicades, amb l’esperança que puguin ser compartides.

 

Extra BR, però, no pretén ser un espai tancat on unidireccionalment, des de la direcció, es dóna noticia del que s’està fent. Ans al contrari, la idea que ens il·lusiona és que sigui una publicació digital oberta on puguem donar noticies i anar incorporant propostes i reflexions sobre els temes que ens ocupen i preocupen a totes i a tots. En aquest primer número no em quedava més remei que escriure jo l’editorial, però a partir d’ara, aquest espai serà rotatiu i estarà obert a reflexions de qualsevol de vosaltres.

 

Carles Cols, en el seu brillant article dins del llibre dels 25 anys de BR constata sorprès, que Barcelona Regional és una agència molt poc coneguda i que poca gent sap que ha estat i segueix estant darrere de molts dels projectes més transformadors de la ciutat i de l’àrea metropolitana. Cols titula l’article “Conèixer l’oca” recordant una cita de Arthur Koestler que diu “És com si t’agrada molt el foie i desitges amb ànsia conèixer l’oca”. Doncs avui, amb aquest espai intern i modest de l’Extra BR, volem començar a conèixer millor l’oca, almenys entre nosaltres…