© Oscar Giralt
Quatre escoles de Barcelona participen en l’acte final de CES4Kids
Per Susanna G. Larios / Francisco Xavier Guarderas

Alumnes dels col·legis Montserrat, Mare de Déu dels Àngels, Sant Andreu i Natzaret Esplugues, quatre de les escoles pilot  participants en el projecte europeu CES4Kids, van intervenir en l’acte final del programa tot presentant propostes de mobilitat sostenible en l’entorn dels seus centres escolars.

Els hàbits de mobilitat, les necessitats i les preferències dels infants i joves sovint no es tenen en compte en els processos de planificació i presa de decisions. CES4Kids (Children and youth empowerment through DECIDIUM digital platform) se centra precisament en escoltar les veus i demandes dels alumnes i així empoderar les noves generacions perquè participin en la planificació de la mobilitat.

​​CES4Kids es basa en: l’elaboració de material educatiu sobre la mobilitat sostenible per a escoles; la celebració d’actes per difondre i sensibilitzar, i l’organització d’activitats d’aprenentatge dinàmiques on els i les estudiants puguin posar en pràctica els coneixements adquirits.

A més, CES4Kids ha previst la creació de propostes per a la millora de l’espai públic i els serveis de mobilitat, amb el suport de la plataforma participativa ciutadana DecidiUM. 12 socis de 4 països europeus, i 14 escoles pilot procedents d’Espanya, Portugal, Grècia i República Txeca participen en el projecte.

CES4Kids és liderat per l’Ajuntament de Barcelona amb l’assistència tècnica de Barcelona Regional.

 

Sobre EIT Urban Mobility

CES4Kids és un projecte que compta amb el suport d’EIT Urban Mobility, en el marc de la convocatòria Citizen Engagement 2021.

EIT Urban Mobility, una iniciativa de l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (EIT), un organisme de la Unió Europea, té com a objectiu accelerar les solucions i la transició cap a un sistema de transport centrat en l’usuari, integrat i realment multimodal. Com a institució europea d’innovació líder en mobilitat urbana, EIT Urban Mobility treballa per evitar la fragmentació i facilita la col·laboració entre ciutats, indústria, àmbit acadèmic, recerca i innovació per resoldre els reptes de mobilitat més urgents de les ciutats. Amb la utilització de les ciutats com a laboratoris vius, els seus socis de la indústria, la recerca i la universitat demostraran com les noves tecnologies poden funcionar per resoldre problemes reals a les ciutats reals transportant persones, mercaderies i residus de maneres més intel·ligents.

 

Sobre els socis del projecte

CES4Kids compta amb una variada participació de col·laboradors internacionals de Portugal, Espanya, Grècia i República Txeca, com ara: els ajuntaments de Cascais i Fundão; la Universitat de Lisboa (UL); Instituto Superior Tecnico (IST); Edenway; el Centre Tecnològic de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)-CARNET; la Gran Agència de Desenvolupament de Tessalònica; la European Passenger’s Federation (EPF); l’Institute for Advanced Studies and Awareness (IASA);el  Center for Research & Technology Hellas; PowerHUB i VUB-MOBI.