Post Sant Jordi 2022
Per Els Editors

Aquest any arribem tard. Però hem fet una selecció d’allò millor que s’ha pogut comprar aquest Sant Jordi remullat.

 

ELS ANGLES MORTS.
Borja Bagunya.
ISBN 9788417339609
Quan el seu rival s’emporta la plaça de catedràtic que tant desitjava, en Morella s’adona que necessita una idea per posar-se a escriure i fer avançar la seva carrera estancada. Durant la guàrdia de la nit de Nadal, la Sesé, la seva dona, una ginecòloga saturnina, viu una experiència per a la qual no estava preparada. I mentrestant, l’Olof, l’ultranebot, fill d’un germà genial i inaguantable, arriba a Barcelona per passar-hi uns mesos.És possible veure una realitat radicalment nova? O és la realitat, més avisat, qui ens mira? Amb una intel·ligència fora del comú i un estil únic, irònic i clarivident, Borja Bagunyà desplega una constel·lació de personatges sacsejats per una descoberta insòlita que s’enfronten a la desfeta d’un món a repèl i a una necessitat insubornable de ser escoltats.

CUADERNOS PERDIDOS DE JAPON.
Patricia Almarcegui.
ISBN 9788418504310
Quaderns perduts del Japó recull fragments de quatre diaris íntims que Patricia Almarcegui va escriure en dos viatges al Japó i les seves reflexions de molts anys sobre la societat, la política, la cultura i l’art japonesos. Una narració plena d’imatges intenses que ens introdueixen al cinema, la literatura, el manga, la pintura, l’arquitectura, i nombroses ciutats japoneses. Aquests quaderns són un intent de reproduir el temps del viatge i de la vida, des de la convicció que les experiències no finalitzen quan s’escriuen sinó quan es llegeixen i escolten.

THE BOOK TOUR – AUTOR EN GIRA.
Andi Watson.
ISBN 978-84-17989-85-9

Després de la publicació de la seva última novel·la, GH Fretwell, un escriptor anglès menor, s’embarca en una gira de presentació i signatura del seu llibre per a promocionar-lo. Res va segons el planejat i el seu viatge es converteix gradualment en un malson. A més ara la policia vol fer-li algunes preguntes sobre una misteriosa desaparició, i sembla que els problemes de Fretwell a penes han començat.

En el seu primer llibre per a adults en molts anys, l’aclamat dibuixant Andi Watson evoca les ansietats que sent tot escriptor i les comprimeix per a convertir-los en una joia còmica en format novel·la gràfica. Enginyós, surrealista i molt observador, ‘The Book Tour’ ofereix una lliçó captivadora sobre com deixar-se anar per les circumstàncies.


LA FALLA.
Carlos Spottorno, Guillermo Abril.
ISBN 978-84-18909-03-0
La falla és un viatge als orígens d’una frontera. A mig camí entre la novel·la gràfica i el fotolibro, Carlos Spottorno i Guillermo Abril s’embarquen després de l’esquerda –la seva celebrada proposta anterior publicada també a França, Alemanya, Itàlia i el Japó–, en un nou recorregut pel que avui es coneix a Itàlia com a Alt Adigio i a Àustria com Tirol del Sud. Un territori sembrat de cicatrius que Itàlia va arrencar als austríacs a canonades durant la Primera Guerra Mundial. Un lloc en el qual avui la majoria de la població parla alemany i els sentiments identitaris pugnen amb el pes de la Història, l’ombra de la qual es projecta fins als nostres dies.Aquest paradís alpí és també un dels racons més pròspers de la Unió Europea. Un cas d’èxit regat pels diners del turisme on el pragmatisme s’ha imposat a les pulsions nacionalistes. Es pot dir que han gestionat amb intel·ligència i no poca autorepressió uns impulsos destructius que circulen per les falles subterrànies sota els Alps.

BATMAN: VICTORIA OSCURA.
Jeph Loeb, Tim Sale.
ISBN 9788418293818
Després de desentranyar el misteri de Festiu, Batman observa la repetició d’un patró criminal similar que s’està cobrant com a víctimes a integrants del Departament de Policia de Gotham. Sobrenomenat el Penjat, aquest nou assassí en sèrie posarà en escac al Cavaller Fosc, preocupat per l’escalada de violència que assola la ciutat… i per l’atenció que requereix el seu nou pupil: Dick Grayson, cridat a convertir-se en Robin, el Noi Meravella.

LAS MAQUINARIAS DE LA ALEGRIA.
Ray Bradbury.
ISBN 9788445007662
En aquesta compilació de relats coneixeràs a un creador de monstres de Hollywood que el seu Tyrannosaurus Rex resulta alarmantment realista; a un nen que conrea fongs gegants en el seu soterrani fins que aquests comencen a criar-lo; i a un cadàver que manté a la seva esposa i família, entre altres. Ray Bradbury torna a posar en relleu en aquest llibre la seva peculiar capacitat d’invenció, aparentment inesgotable, que combina amb un estil bell i sensible, i amb aquesta insòlita conjugació de dons que ha aconseguit plasmar com ningú: sentit de l’horror i sentit de l’humor.

CRIMINAL INTEGRAL # 01.
Ed Brubaker, Sean Phillips.
ISBN 9788411014854
Un extraordinari volum de luxe amb l’obra mestra de Ed Brubaker i Sean Phillips, guanyadora dels premis Eisner i Harvey. Inclou les tres primeres sagues de Criminal: “Covard”, “Sense llei” i “Els morts i els moribunds”. Coneix a un home capaç de planificar i executar qualsevol cop, sempre que no comporti perill; a algú que va abandonar la seva carrera criminal als carrers de la ciutat per a abraçar una nova vida; a una afortunada femme fatale; a un boxador sense sort i a un assassí que torna a casa després d’haver estat a Vietnam.

ALLO QUE NO DIU LA VANGUARDIA.
J. V. Foix.
ISBN 9788429779950

El 1970 J. V. Foix va publicar un llibre insòlit que concilia poesia i periodisme com ningú no havia fet mai: Allò que no diu «La Vanguardia».

El llibre, únic en el gènere del periodisme poètic, comprèn unes «Noves de darrera hora» de la segona meitat dels anys 60, i uns «Telegrames» i uns «Fets diversos» publicats originalment a La Publicitat entre 1929 i 1932.

El volum fa molts anys que és fora del mercat; aquesta nova edició s’enriqueix amb un apèndix de 32 «Telegrames» més procedents també de La Publicitat, i amb un pròleg de Pere Gimferrer escrit especialment per a l’ocasió.


COMER, VIAJAR, DESCUBRIR.
Anthony Bourdain.
ISBN 978-84-200-1189-9
El llibre pòstum d’Anthony Bourdain: una guia dels llocs més fascinants del món de la mà de l’incansable i curiós xef, escriptor i presentador de televisió.
Anthony Bourdain va veure més món que ningú. Els seus viatges li van portar des dels racons més secrets del seu Nova York natal fins a una comuna tribal a Borneo, passant per les cosmopolites Buenos Aires, Paris i Shanghái fins a la impressionant bellesa de Tanzània o la immensa solitud del desert d’Oman.


JULI SOLER QUE ESTAS EN LA SALA.
Óscar Caballero.
ISBN 978-8408254577
Aquest llibre ha de sonar a rock i a entrexocar de coberts. És la història d’un cèlebre mal conegut, Juli Soler, profeta del rock a la Catalunya de 1968/80, col·lega dels Rolling Stones i des de 1981 inventor d’un Bulli on the rocks i d’una sala amb ritme de platerets volants.

I DESITJO I CREMO: POESIES.
Safo de Lesbos.
ISBN 9788475889481

Safo de Lesbos, que va viure entre els segles VII-VI aC, és la poeta per antonomàsia de la Grècia antiga i, per tant, la primera poeta occidental de qui tenim notícia. Les seves poesies van tenir un èxit enorme ja en el seu temps i van traspassar les fronteres de l’illa de Lesbos d’on era originària. Durant tota l’època antiga, se la va tenir per una gran poeta, al costat del mateix Homer. En una societat tan misògina i masclista com la grega, Safo va representar el model de la poesia amorosa i lèsbica (que li deu el nom). Amb el temps i la censura de l’església, l’obra de Safo es va anar difuminant. Safo va esdevenir un mite, per alguns santa, per altres prostituta o sacerdotessa. Al llarg del segle XX es van anar trobant papirs amb més poemes seus, que van situar la seva obra entre els cims de la lírica universal de tots els temps. Per primer cop en català, s’ofereix tot el corpus poètic de Safo en vers.


LA CONJURA DE LOS NECIOS.
John Kennedy Toole.
ISBN 978-84-339-3014-9
La Conjura Dels Necis és una absurda, àcida i intel·ligentíssima novel·la. Però no sols això, també és tremendament divertida i amarga alhora. La riallada escapa per si sola davant les situacions desproporcionades d’aquesta gran tragicomèdia. Ignatius J. Reilly és, probablement, un dels millors personatges mai creats i al qual molts no dubten a comparar amb el Quixot. Més encara, és l’antiprotagonista perfecte per a una novel·la repleta d’excel·lents personatges, situats en la portuària ciutat de Nova Orleans, magistral Ignatius. Ell és un incomprès, una persona de trenta i pocs anys que viu a la casa de la seva mare i que lluita per aconseguir un món millor des de l’interior de la seva habitació. Però cruelment es veurà arrossegat a vagar pels carrers de Nova Orleans a la recerca de treball, obligat a endinsar-se en la societat, amb la qual manté una relació de repulsió mútua, per a poder sufragar les despeses causades per la seva mare en un accident de cotxe mentre conduïa embriaga.