BCNecologia es presenta en societat!
Per Susanna G. Larios

Dos esdeveniments recents han presentat en societat el llibre BCNecologia. 20 anys de l’Agència d’Ecologia Urbana de Barcelona: el proppassat 25 de novembre a l’edifici Mediatic i l’11 de desembre, en el marc de les activitats del Sant Jordi de Nadal, a l’antiga fàbrica Estrella Damm.

 

Al Mediatic, la presentació es va iniciar amb la xerrada col·loqui Com podem repensar les ciutats en clau de sostenibilitat?, que va  comptar amb la participació de la segona Tinenta d’Alcaldia Janet Sanz, Josep Bohigas, Sal vador Rueda, Miriam García i Elena Albareda, i el periodista Carles Cols, com a moderador. I a l’antiga fàbrica Estrella Damm, Josep Bohigas i Salvador Rueda van debatre sobre les superilles i els eixos verds a la Ciutat Comtal.

 

El públic assistent va tenir l’oportunitat de conèixer de primera mà el paper clau de l’Agència en la definició d’un nou model urbà per a Barcelona, des de l’estratègia de les superilles a la xarxa ortogonal d’autobusos, entre d’altres, que han situat la ciutat al capdavant de les transformacions urbanes arreu del món. Gràcies a BCNecologia, a l’inici del segle XXI, l’ecologia va entrar dins la planificació urbana i va canviar la manera de fer ciutat, de fer urbanisme i de repensar la mobilitat.

 

La publicació revisa més d’un centenar de projectes, entre els més de 300 treballs realitzats

per l’Agència per a diferents metròpolis del planeta.