© Font:Pikrepo.com
L’arribada a BR del Pla d’igualtat
Per Silvia Martí Torrent

Durant els últims anys BR ha estat treballant per dotar-se de mecanismes que millorin l’ambient laboral i l’equitat interna, amb la voluntat d’assegurar el respecte a la capacitat professional i el benestar emocional de les persones que conformen la seva organització.

En aquest sentit l’Estudi Psicosocial del 2019 va permetre identificar i avaluar els factors de risc per tal de reduir els efectes de l’estrès, així com millorar la salut i la satisfacció general de tothom.

“…El 1r Pla d’Igualtat obre una nova etapa per tal d’aconseguir una igualtat efectiva entre totes les persones que formem part de l’entitat…”

Ara, amb l’aprovació del 1r Pla d’Igualtat s’obre una nova etapa per tal d’aconseguir una igualtat efectiva entre totes les persones que formem part de l’entitat, promovent accions concretes que redueixin o eliminin les desigualtats actuals.

El desenvolupament i la implantació de les diferents accions del Pla comptaran amb l’impuls i la feina de la Comissió d’Igualtat i amb la vostra participació activa (o això esperem), ja sigui verbalitzant les desigualtats o proposant millores.

Crec que hem d’aprofitar el momentum per potenciar canvis, reivindicar els nostres drets i fer efectiva aquesta igualtat; som responsables de posar-los en pràctica.

Els primers passos consistiran en incorporar dins del nostre llenguatge diari la realitat i singularitat de tothom, utilitzant expressions que donin visibilitat i alhora respectin la identitat personal. Avançarem fins aconseguir millores tangibles encaminades a una major conciliació familiar i la disminució de la bretxa salarial (malauradament encara estem molt lluny de la seva eliminació).

“Avançarem fins aconseguir millores tangibles encaminades a una major conciliació familiar i la disminució de la bretxa salarial”

És evident que aconseguir millores en termes d’igualtat, dins d’una societat patriarcal, resulta complicat i BR no deixa de ser un reflex del nostre entorn. Però penso que l’àmbit laboral pot ser un catalitzador per canvis que afecten de ple a la nostra vida personal i familiar, al cap i a la fi ens passem mitja vida treballant…

Aprofito l’oportunitat que em dona el Butlletí per dir-vos que qualsevol dubte, proposta, consulta, el que sigui, comentem-ho i mirem de posar-ho en pràctica.

Fa 3 anys pensàvem que teletreballar un dia a la setmana era impossible…. quantes coses no hi ha ara que també ho semblen, però potser les podem aconseguir abans si ho fem entre tots i totes. Esperem que no sigui necessària una altra pandèmia per fer-ho realitat!.

“…l’àmbit laboral pot ser un catalitzador per canvis que afecten de ple a la nostra vida personal i familiar…”

“La Desconnexió digital, un dret laboral imprescindible per a la salut”. Observatori de Lideratge en l’Empresa, de la UPF-BSM. [PDF]

“La sobreconnexió digital a l’empresa afecta especialment la salut de les dones”. Observatori de Lideratge en l’Empresa, de la UPF-BSM. [PDF]