Debat i presentació del llibre dels 25 anys de BR al COAC

El passat 2 de desembre va tenir lloc el debat i presentació del llibre dels 25 anys de BR al COAC. Després d’una benvinguda de la Degana del COAC, Assumpta Puig, Josep Bohigas va explicar el format i el contingut del llibre doble que commemora els 25 anys de trajectòria de l’agència i planteja alguns dels reptes als què BR haurà de fer front en els pròxims anys.

Font: Barcelona Regional

A contuació va donar pas a la nostra companya Cristina Jiménez, moderadora de la taula rodona sobre els reptes de la mobilitat a la ciutat contemporània, que va presentar algunes de les dades i idees plantejades al segon volum del llibre, el anomenat “Rondes Barcelona, present i futur”.

Maria Rubert, catedràtica d’urbanisme de l’UPC, va centrar el seu discurs en la necessitat d’una redefinició del sistema ferroviari metropolità. Manel Villalante, Director general d’Estratègia i Desenvolupament de Renfe, va plantejar l’oportunitat de dissenyar, des de l’administració pública, plataformes per compartir els diversos modes de transport. Maria Sisternas, CEO de Mediaurban, va destacar la importància de millorar l’eficiència i l’atractiu del transport públic per reduir l’ús del vehicle privat. Per últim, Xavi Matilla, arquitecte en cap de Barcelona, va senyalar els necessaris canvis en la mobilitat com a oportunitats per redefinir l’espai públic posant a les persones com a prioritat.

Font: Barcelona Regional

Els quatre convidats varen compartir les seves idees sobre els reptes de la mobilitat des d’òptiques diferents, però coincidint en la certesa del fet que la ciutat canviarà molt en els pròxims anys a causa de la redefinició de la mobilitat que ja s’està produint en el present. I també va quedar palesa la necessitat de continuar debatent i interrogant-nos sobre aquesta qüestió en el present més immediat.