EDITORIAL: I a la tornada de les vacances…
Per Maria Olives

Tenim pandèmia per estona! Tot i així vindran nous aires i ens hem d’adaptar a la nova i més que necessària presencialitat, així que al setembre segur que ens tornarem a veure les mascaretes per l’oficina. Les administracions ja estan fent tornar als seus treballadors i treballadores a l’oficina i aquestes són, ara per ara, les instruccions rebudes.

El 89% de la plantilla de BR està en la franja d’edat compresa entre els 30 i els 54 anys i per tant la gran majoria estarà vacunada al tornar de les seves vacances. També hem de recordar que just a l’inici de tot aquest enrenou es va fer un gran esforç per adaptar els espais de treball, garantint d’aquesta manera les bones pràctiques Covidianes per mantenir a ratlla la pandèmia.

“El 89% de la plantilla està en la franja d’edat compresa entre els 30 i els 54 anys. La gran majoria estarà vacunada al tornar de les vacances”

I… com serà BR després d’un any i mig amb les oficines pràcticament tancades? Com serà tornar a compartir els espais i trobar-nos pel mati pels passadissos? Segurament per alguns serà aclaparador, alguns ho viuran amb certa angoixa i per altres serà una gran alegria. M’agradaria pensar que tothom vindrà amb ganes d’iniciar una nova etapa i amb les piles carregades, com si d’alcalines es tractés, amb ganes de compartir experiències, coneixements, dubtes, inquietuds o el que cadascú decideixi.

Font: Barcelona Regional

“Com serà BR després d’un any i mig amb les oficines pràcticament tancades?”

BR ha crescut molt en els darrers anys. Els equips son més grans i el treball a distancia d’aquest any i mig ha sigut tot un repte. Mantenir espais de treball transversals, coordinar equips, aprofitar al màxim el talent de les persones o tenir una comunicació fluida ha estat força complex treballant des de casa. Algunes persones ens heu transmès la vostra sensació d’aïllament i la desmotivació que això provoca. Així, la tornada a la presencialitat l’hem de veure i viure com el retorn a la filosofia de treball d’aquesta empresa, que ha estat sempre la d’establir sinergies entre professionals multidisciplinaris per aprofitar al màxim les capacitats de totes les persones que integren la plantilla, amb la intenció que aquesta forma de treballar es plasmi en tots els projectes que es fan en aquesta casa.

El treball a distancia ha vingut per quedar-se? Això tots ho sabem. Ara tenim l’experiència i li podem veure els avantatges i els inconvenients; hem après a treure’n partit i ho hem d’aprofitar per veure quina és la millor manera d’adaptar-nos a la naturalesa de BR i a les nostres pròpies necessitats. Els experts apunten a que les fórmules hibrides són les que millor funcionen i aquest hauria de ser el nostre repte de cara a la tornada.

“El treball a distància ha vingut per quedar-se, tot i que ha sigut un repte durant aquest any i mig de crisis sanitària. Ara tenim l’experiència i hem après a treure’n partit.”

Aprofitem les vacances per fer una reflexió sobre que esperem del nostre futur professional, com ens agradaria treballar, què és el millor per seguir sent una empresa referent en el que fem, però sobretot aprofitem les vacances per relaxar-nos, compartir i gaudir de la nostra família i dels amics.

Ens veiem a la tornada, això si, amb mascareta i les mans netes!!

Fins molt aviat!