Agenda Besòs

L’Agenda Besòs és el darrer document estratègic que Barcelona Regional ha redactat sobre l’àmbit del Besòs. En l’encàrrec, realitzat pel Consorci del Besòs i on Barcelona Regional ha estat l’oficina tècnica, també hi han participat l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans (IERMB) i l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) de la Universitat Autònoma de Barcelona.

L’Agenda compta amb la implicació dels equips tècnics i polítics dels cinc municipis del Besòs, Badalona, Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, Montcada i Reixac i Sant Adrià de Besòs, per consensuar una estratègia compartida que aposta pel desenvolupament urbà de tot aquest àmbit aquests pròxims anys. Un procés de treball conjunt que ordena les iniciatives i els recursos existents i prioritza projectes amb l’objectiu principal de millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes del Besòs, generant noves oportunitats econòmiques i d’ocupació. Una estratègia on es proposen desplegar polítiques socials de manera conjunta, i s’articulin dinàmiques de col·laboració i projectes compartits al territori.

El Pla d’acció que s’incorpora a l’Agenda s’ha elaborat a partir dels objectius i les línies estratègiques definits per desenvolupar la nova visió de l’Eix Besòs. Aquesta visió en concreta en un conjunt de 130 projectes, accions i activitats ordenades segons cinc escales d’intervenció: l’aigua, la llera i la vora del riu, els barris i la metròpoli.

Clients: Consorci del Besòs,
Aj. Badalona,
Aj. Santa Coloma de Gramenet,
Aj. Montcada i Reixac,
Aj. Barcelona,
Aj. Sant Adrià de Besòs
Eix estratègic: Territori, ecologia i biodiversitat
Període: 2016 - Actualitat
Autor: Barcelona Regional
Àmbit: 81 km2
ENLLAÇOS
VISTA PRÈVIA
DESCÀRREGUES